loading...
Legfrisseb receptek:

Mézes krémes


Hozzávalók / 6 adag
A tészta
60 dkg finomliszt
18 dkg porcukor
2 db tojás (egész)
6 dkg margarin
3 ek méz
1.5 dl tej (5-7 evőkanál)
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
Krém
7 dl tej
3 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
50 dkg lekvár/ dzsem
Csokimáz
10 dkg étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalom)
1 ek olívaolaj

loading...
Elkészítés:
A tészta
A tészta hozzávalóit (a liszt és a szódabikarbóna kivételével) gőz fölött, gyors keveréssel összemelegítjük (vigyázva, nehogy a tojás kicsapódjon).
A gőzről levéve a többi szárazanyagot is belekeverjük.
Megmérjük (kb: 1150 g). 4 egyenlő cipóra osztjuk.
A cipókat visszatesszük a tálba (a tálat a gőz fölé, hogy a tészta melegen maradjon), és egyesével kinyújtjuk.
Majd sütőtepsi hátulján (34×34) sütőpapíron megsütjük. Előmelegített sütőben 170 C° (hőlégkeveréses) 4-6 perc laponként.
Krém
Tulajdonképen ezzel kezdjük az egész sütést, hogy a krém kihűljön, mire a lapok elkészülnek. 3.5 dl tejben megfőzzük a grízt.
3.5 dl tejben megfőzzük a pudingot.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémeket hozzákeverjük.
Én saját készítésű birsalmasajtot használok lekvárnak, amit addig melegítek, míg kenhető nem lesz.
Az első lapra rákenjük a krém felét. A következő lapra a lekvárt, majd a 3. lapra a maradék krémet, rá pedig a negyedik lap.
Csokimáz
A csokoládét apróbb darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, és egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá (ez segít, hogy szeleteléskor ne törjön a máz).
sütési hőfok: 170°C