Hozzávalók / 4 adag
Hamburger pogácsa
50 dkg darált marhahús (20% marhafaggyúval)
15 dkg vöröshagyma
2 dkg só
1 dkg fekete bors
1 dkg füstölt pirospaprika
3 g kakukkfű
3 dkg paprikakrém (nem csípős)
0.5 dl napraforgó olaj
Coleslaw saláta
20 dkg káposzta
10 dkg sárgarépa
10 dkg lilahagyma
10 dkg majonéz
só ízlés szerint
5 ml tárkonyecet
Továbbá:
4 db hamburger zsemle (puffancs)
0.5 dl kókuszolaj
1 közepes db paradicsom
10 dkg kígyóuborka
1 közepes db lilahagyma
5 dkg mustár
5 ml ketchup
10 dkg jégsaláta
loading...
Elkészítés:Hamburger pogácsa
A húsnak legjobb, ha marhanyak és faggyú keverékét kérjük darálva, 80-20% arányban keverve.
A vöröshagymát tisztítjuk, és apróra vágjuk, kis olajon megfonnyasztjuk.
A többi anyagot kimérjük, a hússal és hagymával egyneművé keverjük.
4 részre osztjuk, és pogácsa alakra formázzuk.
Coleslaw saláta
A zöldségeket tisztítjuk, és reszelőn lereszeljük, a durvábbik felén a reszelőnek.
A többi anyaggal elkeverjük, és hűtőbe rakjuk.
Elkészítés
A retro hamburger zsemlét, a puffancsot kettévágjuk, és serpenyőben megpirítjuk.
A hamburgerpogácsát kisütjük.
A zöldségeket szeleteljük.
A zsemle alsó részét mustárral megkenjük, a jégsalátát rárakjuk, majd a kisült húspogácsát és a zöldségeket rárakjuk, és ketchuppal leöntjük.
Salátával és steak burgonyával tálaljuk.