Hozzávalók
Tésztához:
8 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
5 evőkanál darált dió
1. krémhez
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
15 evőkanál darált dió
2. krémhez
50 dkg margarin
20 dkg porcukor
0,5 dl rum
4 dl habtejszín
Díszíteni:
fél diószemek
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük
A lisztbe vegyítjük, a diót majd a cukros tojáshoz dolgozzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszához keverjük.
A tepsit kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 20 percig sütjük.
A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Rummal ízesítjük.
A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk. Egy keveset hagyjunk a tetejére. A tésztára kenjük krémet , annak a tetejére a maradék tejszínhabot. Tetszés szerint szeleteljük, fél diószemekkel díszítjük.
Forrás: ketkes.com