Hozzávalók
30-30 dkg burgonya és liszt,
20 dkg főtt-füstölt sonka,
2 dkg élesztő,
4 dl tej,
1 tojás,
2-3 evőkanál tejföl,
3 dl olaj,
só.
Elkészítés
A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással. Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és letakarva, langyos helyre téve megkelesztjük. Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert darált sonkahalmokat teszünk egyenlő távolságra. Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a töltelékeket középre téve, kiszúrjuk. Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.
Forrás: ketkes.com