loading...
Legfrisseb receptek:

Egészséges pillecukor








Hozzávalók:
1 ½ evőkanál zselatin
½ bögre hideg víz
½ bögre méz
⅛ teáskanál só
½ teáskanál vanília kivonat





Elkészítés:Vékonyan olajozzuk be egy serpenyőt alját, majd béleljük ki sütőpapírral és a papírt is kenjük meg zsiradékkal.
¼ bögre vizet öntsünk egy közepes méretű tálba és szórjuk bele a zselatint, majd tegyük félre.
Egy kis tálban keverjük össze a mézet, a sót és ¼ bögre vizet. Közepes hőmérsékleten melegítsük. Melegítsük 240 fokra, cukorhőmérőt használjunk. Kb. 7-8 percig tart, míg ez a kevés folyadék eléri ezt a hőmérsékletet. Ha nincs ilyen speciális hőmérünk, úgy is ellenőrizhetjük, hogy kivesszünk belőle egy apró darabot és hideg vízbe cseppentjük. Ha kihűl, kis puha golyócskákat kell, hogy formázzon a massza. Amint elérte a megfelelő hőmérsékletet, rögtön vegyük le a tűzről.
Kézi mixer segítségével nagyon lassan, a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele a forró szirupot a zselatinba. Folyamatos keverés közben a szirupot öntsük végig a zselatinos tál szélén, hogy kissé hűlni tudjon, mire eléri a zselatint. Ha összekevertük, adjuk hozzá a vanília kivonatot és maximális fokozaton keverjük össze. 12-15 percig keverjük, míg sűrű, puha, pillecukorra hasonlító állagot nem kapunk. Ezt töltsük bele a serpenyőbe és hagyjuk benne száradni 4-12 órát, kb. egy éjszakát. Vágjuk kockákra és már fogyasztható is.



Forrás: mindenegybenblog.hu