Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
liszt
szódavíz
kevés tej
1 db tojás
só
A töltelékhez:
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fehér paprika
1 paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
1 pohár tejföl (400 gr-osat használtam)
Elkészítés:
Pörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat, és 2 evőkanál olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem az őrölt paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje), és addig főzöm, míg a hús megpuhul. Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon.
Közben kisütök 12 db sós palacsintát.
Ha kész a pörkölt, a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt, és összeforralom (ha nagyon híg a leve, akkor a tejfölhöz 1-2 evőkanál lisztet is belekeverek).
A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen. A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket beleraktam, kissé behajtom a palacsinta szemben levő két oldalát, majd alulról jó szorosan feltekerem.
Hőálló tálba teszem, tálalás előtt sütőben vagy mikróban felmelegítem.
A tejfölös mártást is felmelegítem, és tálaláskor a palacsintákra öntöm, petrezselyemzölddel és tejföllel díszítem. Jó sok mártással finom!
Forrás: mindmegette.hu