loading...
Legfrisseb receptek:

Meggyfelfújt római tálban







HOZZÁVALÓK
5 ek liszt
1 csipet só
10 dkg darált dió
4 db tojás
kb. 5 dl tej
1/2 db citrom reszelt héja
50 dkg meggy
fahéjas cukor
0,5 dl meggylikőr vagy -pálinka
5 dkg vaj
2 ek porcukor




ELKÉSZÍTÉS
A római tálat beáztatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, a dióval és a tojásokkal. Több részletben hozzáadjuk a tejet, és simára dolgozzuk. A masszát a citromhéjjal ízesítjük.
A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk. A kissé kinyomkodott gyümölcsöt megszórjuk egy kevés fahéjas cukorral és megöntözzük a likőrrel. Jól összekeverjük, és a masszába forgatjuk.
A lecsepegtetett római tál aljára és oldalára vajforgácsokat helyezünk. Rátöltjük a gyümölcsös tésztamasszát, és ráforgácsoljuk a maradék vajat. A nyitott tálat a hideg sütő középső részébe toljuk, és a felfújtat 200-220 fokon kb. 60 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a porcukorral, és azonnal fogyasztjuk.


Forrás: mindmegette.hu