loading...
Legfrisseb receptek:

Nagymama szilvás gombóca







Hozzávalók
3 dl víz,
3 dkg zsír,
15 dkg liszt,
3 evőkanál morzsa,
2 evőkanál olaj,
1 egész tojás,
50 dkg szilva, vagy lekvár
fahéj,
porcukor,
só.




Elkészítés
A sós vizet a zsírral felforralom, és lassan szórva belefőzöm a lisztet. Sűrűre forralom. A tűzről levéve, beleütöm a tojást, és jól kikeverem. A tésztából hurkát formálok, és 18 darabra felvágom. Minden darabot szilvával vagy lekvárral megtöltök, gombócot csinálok belőlük, és forró sós vízben kifőzöm. Olajban pirított morzsába forgatom, fahéjas cukorral tálalom. Érdekessége, hogy burgonya nélkül készül.


Forrás:ketkes.com