A tésztához
300 g búzaliszt
200 g vaj
1 db tojássárgája
180 g porcukor
8 g sütőpor
0.5 db citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez
1 kg tehéntúró (félzsíros)
150 g kristálycukor
100 g búzadara
100 g mazsola
100 ml tejföl
1 db citrom reszelt héja
A tepsihez
20 g vaj
20 g búzaliszt
A tetejére
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a vajat, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. Ez kb. 5 -10 perc.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, búzadarát, mazsolát, tejfölt, és a citrom reszelt héját, majd alaposan összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát 2 felé osztjuk, és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Nálam 20x30 cm-es volt a tepsi.
Rátesszük a túrótölteléket, elkenjük.
Majd befedünk a másik kinyújtott lappal.
Villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük.
180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült e.
Ha kihűlt az elkészült túrós pite, porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás:aprosef.hu