A tésztához:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor (15 gr-os),
15 dkg túró,
6 dkg cukor,
6 evőkanál olaj,
4 evőkanál tej,
1 tojássárgája,
1 csipet só.
A töltelékhez:
25 dkg túró,
1 narancs
1 evőkanál vaj,
1 tojás,
1/2 csomag vaníliás pudingpor,
2 evőkanál méz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 6 dkg-os adagokra osztjuk, 12 darab lesz belőle, kerekre formázzuk (egyesével).
Elkészítjük a tölteléket: a túrót tálba tesszük, a narancsot vastagon meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a túróhoz adjuk. A vajat felolvasztjuk, a tojást, mézet és a pudingport is belekeverjük, mindezt a túróhoz adjuk, elkeverjük.
Tipp: lehet simán túrótöltelékkel is tölteni, pl. mazsolával, citromhéjjal elkészítve, mint a palacsintatölteléket, ilyenkor egy teáskanál keményítőt keverjünk hozzá.
A tészta adagokat egyenként kb. 15 cm átmérőjű körré nyújtjuk, a fotón látható módon 4 helyen bevágjuk, közepére teszünk egy kis adag tölteléket. Felemeljük a tésztát, picit meghajlítjuk magunk felé és körbe burkoljuk a tölteléket.....majd a másik (szemben lévő) oldalon is ugyanúgy körbe burkoljuk. Folytatjuk a harmadik, végül a negyedik szirommal, kicsit lenyomjuk a széleken és az utolsónál alulra igazítjuk, nehogy kibomoljon.
Leírni bonyolultabb, mint elkészíteni....szép, kereknek kell lennie, nem kell lekenni.
Sütőpapíros tepsire tesszük egymástól kicsit távolabb, nem kell keleszteni, mehet a sütőbe azonnal. 200 fokon sütjük, 20-25 percig, aranybarna színűre, szépen meghíznak.
Tálaláskor meghinthetjük porcukorral a tetejét.
Forrás: mindenegybenblog.hu