a tésztához
40 dkg liszt,
18 dkg zsír,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
citromlé,
kávéskanál rum,
egy kevés tejföl,
késhegynyi szódabikarbóna,
késhegynyi só;
a töltelékhez
lekvár,
6-7 tojásfehérje,
1 nagy alma,
20 dkg cukor,
12 dkg aprított dió,
kiskanál fahéj.
Elkészítés
Gyorsan összegyúrom a tészta hozzávalóit, annyi tejfölt véve, hogy rugalmas legyen, és kinyújtva tepsibe terítem, félig megsütöm. Megkenem lekvárral, rásimítom a tölteléket, amelyhez a keményre vert habba először a megreszelt almát, majd a többi hozzávalót keverem. Megszórom kis porcukorral, és kis lángon világosra sütöm. Sokáig elálló sütemény Ezt a süteményt főleg akkor készítsük, mikor sok megmaradt tojásfehérjénk van.
Forrás:bidista.com