8 egyforma, húsos, édes paprika,
2 kg darált hús,
15 dkg rizs,
5 dkg füstölt szalonna,
paradicsomlé,
kevés cukor,
1-2 zellerlevél,
1 evőkanál liszt,
só.
Elkészítése:
A paprika csumáját levágjuk, kiszedjük a magházat és az ereket. Töltelék: a 1/2 kg darált húst összekeverjük a félig főtt rizzsel, az apróra vágott szalonnával, 1 egész tojással, megsózzuk, és megtöltjük a paprikákat. Úgy helyezzük őket a lábasba, hogy a töltött rész felül legyen. Megfőzzük a paradicsomlében, amelybe beletesszük a zellerleveleket és a kimaradt zöldpaprikadarabokat. Ha meg-főttek a paprikák, kivesszük egy tálra, vékony rántással berántjuk a paradicsommártást, és visszatesszük a töltött paprikákat. Ízlés szerint megcukrozzuk a paradicsomot.
Forrás:bidista.com