HOZZÁVALÓK
7 db hal (7 db fél kilós)
4-5 fej hagyma (közepes)
1 db zöldpaprika (nagyobb)
1 db paradicsom (nagyobb)
só
4-5 ek őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A halakat megtisztítjuk, de nem mossuk meg nagyon. A nagyobb halakat összevágjuk, a többit beirdaljuk.
Egy bográcsban feltesszük főni az apróra vágott hagymát, a paprikát és a paradicsomot, és rögtön beletesszük a halat is. Amikor forrni kezd a lé, hozzáadjuk az őrölt paprikát. Ezt követően 40-45 percig főzzük.
Amikor elforr a leve, felöntjük vízzel. A főzés vége előtt 15 perccel az ikrát és a haltejet is a lébe tesszük (fontos, hogy csak a végén kerüljön bele, különben szétfő). Gyufatésztával tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu