loading...
Legfrisseb receptek:

ROSTON SÜLT BORDA ÉDESBURGONYA-PÜRÉVEL, CÉKLAOLAJJAL


HOZZÁVALÓK




8 szelet sertésborda
1/2 db cékla
4 db sárgarépa
2 db édesburgonya
1 ág rozmaring
5 dkg vaj
1 dl víz
olaj

bors

ELKÉSZÍTÉS





A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozamring leveleit lecsipkedjük.

Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főzzük a répát, majd leszűrjük, és forgassuk átforgatjuk az olvasztott vajon. A céklát puhára pároljuk a vízben, majd lereszeljük.

Serpenyőben 0,5 dl olajat felforrósítunk. Ropogósra sütjük rajta a hússzeleteket, majd kiveszsük őket. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a céklát.


Forrás: mindmegette.hu