HOZZÁVALÓK
8 szelet sertésborda
1/2 db cékla
4 db sárgarépa
2 db édesburgonya
1 ág rozmaring
5 dkg vaj
1 dl víz
olaj
só
bors
ELKÉSZÍTÉS
A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozamring leveleit lecsipkedjük.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főzzük a répát, majd leszűrjük, és forgassuk átforgatjuk az olvasztott vajon. A céklát puhára pároljuk a vízben, majd lereszeljük.
Serpenyőben 0,5 dl olajat felforrósítunk. Ropogósra sütjük rajta a hússzeleteket, majd kiveszsük őket. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a céklát.
Forrás: mindmegette.hu