100 g vaj
200 g liszt
1 tojás
2-3 evőkanál tej
4 evőkanál barna cukor
1 teáskanál sütőpor
A töltelék hozzávalói:
300 g tehéntúró
50 – 100 g barna cukor (ízlés szerint)
vaníliás cukor
2 tojás
1 teáskanál étkezési keményítő
barack befőtt, konzerv
Elkészítése:
A lisztet, a vajat és a tészta többi alapanyagát egy tálba tesszük és meggyúrjuk. Nem kell túl sokáig gyúrni, mert a tészta ragacsossá válhat. Tetszés szerinti sütőformát, vagy tepsit kikenünk vajjal, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát. Villával megszurkáljuk és félórára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tehéntúrót villával jól megnyomkodjuk, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a keményítőt és a vaníliás cukrot.
A tésztát 180 fokos sütőbe tesszük és 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rákenjük a töltetéket és a félbevágott, lecsöpögtetett barackokat rátesszük a töltelékre. Kicsit bele is nyomkodjuk. Nagyjából félórán keresztül sütjük, amíg világosbarna lesz.
Forrás:ketkes.com