Krémhez:
400 ml tejszín
500 g mascarpone
48 db babapiskóta
50 ml kávé
80 g porcukor
2 evőkanál rum vagy rum aroma, esetleg amarettó
Áztatáshoz:
cukor
200 ml kávé
rum aroma
Tetejére:
kakaópor
Elkészítés
Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kávét keverjük össze a rummal és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Habverővel verjük fel, majd kanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponét.
A kapcsos tortaformát béleljük ki műanyag fóliával.
A babapiskóta áztatáshoz a kávét csak enyhén édesítsük. Töltsük egy tálba, forgassuk meg benne a babapiskótákat, majd rakjuk ki velük a tortaforma alját és oldalát.
Adagoljuk bele a mascarponés krémet, majd a tetejére is tegyünk beáztatott babapiskótát. Végül szitáljunk rá kakaóport.
Tegyük a fagyasztóba és tálalás előtt fél órával vegyük csak ki. Ha a fagyasztóban nincs hely, nyugodtan teheted a hűtőbe is!
Forrás:ketkes.com