a tésztához
45 dkg finomliszt,
30 dkg Rama vagy Liga margarin,
15 dkg porcukor,
4 dkg kakaópor,
1 tojássárga;
a krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor,
2 dl tej,
20 dkg kristálycukor,
10 dkg vaj,
10 dkg Rama margarin,
3 dkg kakaópor,
néhány csepp rum;
a tetejére
10 dkg csokoládé,
kókuszreszelék.
Elkészítés
A lisztet a porcukorral, a kakaóval meg a margarinnal elmorzsolom, és a tojássárgáját hozzáadva, sima tésztává gyúrom. Háromfelé osztom, és meglisztezett deszkán egyenként négyzet vagy téglalap alakúra nyújtom. A lapokat külön-külön egy tepsi hátuljára fektetem, villával megszurkálom, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal megsütöm.
Közben a pudingport egy kevés tejjel simára keverem. A megmaradt tejet cukorral állandóan kevergetve felforralom, a feloldott pudingport beleöntöm, kevergetve ismét felforralom, majd kihűtöm. A vajat a margarinnal habosra keverem, és a kihűlt pudingot beledolgozom. A szitált kakaóporral meg egy kevés rummal ízesítem, és a tésztalapok közé kenem. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonom, és cukorgyöngyökkel, vagy kókuszreszelékkel megszórom. Hosszúkás szeletekre vágva, tálcára rakom.
Forrás:ketkes.com