1 kg karaj,
10 dkg szeletelt, könnyen olvadó sajt,
10 dkg angol- vagy füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejszín,
őrölt bors,
só,
a körethez:
50 dkg gomba,
2 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyem,
só.
Elkészítés
A karajt sózva, borsozva forró olajban mindkét oldalán átsütöm. Ezután húst másfél-kétujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik közé egy-egy szelet sajtot meg szalonnát teszek, de eredeti formájára összeállítom. A tölteléket hagymával, sonkával dúsíthatjuk tetszés szerint.
Alufóliába csomagolom, ráöntve az olajat, amiben a hús sült, meg egy-két kanál vizet, és szinte légmentesen összenyomom az alufólia széleit. Előmelegített sütőbe egy tepsibe két pohár vizet öntök, belefektetem a fóliacsomagot. Erős lángon egy óráig sütöm, majd a fóliából kiborítom, tálra teszem a húst. A fóliában maradt mártást a tejszínnel összekeverem, megforrósítom, és a húsra öntöm. Köretnek petrezselyemmel bőven megszúrt pirított gombát adok.
Forrás:ketkes.com