Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
5 dkg zsiradék
1 nagy fej vöröshagyma
kevés édes pirospaprika
1 kis fejes káposzta
1 nagy zöldpaprika
só
törött bors
ételízesítő
Elkészítés:
A meghámozott és apróra vágott vöröshagymát zsíron üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, rátesszük az édes pirospaprikát és a megmosott, kockára vágott húst.
A fejes káposztát felső leveleitől megtisztítjuk, és cikkekre vágva, sűrűn egymás mellé rakjuk a húsra. Tetejére kettévágott zöldpaprikát teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje a káposztát. Lefedve, közepes hőmérsékletű tűznél puhára pároljuk. Ízlés szerint ízesítjük.
Adai húsos káposzta
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
5 dkg zsiradék
1 nagy fej vöröshagyma
kevés édes pirospaprika
1 kis fejes káposzta
1 nagy zöldpaprika
só
törött bors
ételízesítő
Elkészítés:
A meghámozott és apróra vágott vöröshagymát zsíron üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, rátesszük az édes pirospaprikát és a megmosott, kockára vágott húst.
A fejes káposztát felső leveleitől megtisztítjuk, és cikkekre vágva, sűrűn egymás mellé rakjuk a húsra. Tetejére kettévágott zöldpaprikát teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje a káposztát. Lefedve, közepes hőmérsékletű tűznél puhára pároljuk. Ízlés szerint ízesítjük.