loading...
Legfrisseb receptek:

Adai húsos káposzta


Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
5 dkg zsiradék
1 nagy fej vöröshagyma
kevés édes pirospaprika
1 kis fejes káposzta
1 nagy zöldpaprika

törött bors
ételízesítő

Elkészítés:
A meghámozott és apróra vágott vöröshagymát zsíron üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, rátesszük az édes pirospaprikát és a megmosott, kockára vágott húst.

A fejes káposztát felső leveleitől megtisztítjuk, és cikkekre vágva, sűrűn egymás mellé rakjuk a húsra. Tetejére kettévágott zöldpaprikát teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje a káposztát. Lefedve, közepes hőmérsékletű tűznél puhára pároljuk. Ízlés szerint ízesítjük.