loading...
Legfrisseb receptek:

Káposztás pogácsa cukorbetegeknek is


Hozzávalók:
A rétegezéshez:
500 g fejes káposzta
50 g vöröshagyma
10 g fruktóz
20 g olaj

őrölt bors
A tésztához:
50 g margarin
1 + 1 db tojás
350 g finomliszt + 50 g a nyújtáshoz
100 g Graham-liszt
250 ml tej
1 mokkáskanál fruktóz
25 g élesztő
50 g reszelt sajt

késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
Reszeljük apróra a káposztát. Egy lábosban, felforrósított olajon a fruktózt pirítsuk világosra. Futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a káposztát, sózzuk, borsozzuk. Nagy lángon, sűrűn kevergetve kb. 15 perc alatt pirítsuk meg.

A tésztához az élesztőt egy mokkáskanál fruktózzal kevés langyos tejben futtassunk fel. A liszteket vegyítsük a szódabikarbónával, sózzuk, majd a margarinnal morzsoljuk el. Adjunk hozzá egy tojást, az élesztőt és a többi tejjel formázzuk tésztává. Kelesszük meleg helyen a duplájára.

Ezután lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki téglalapformára. A káposzta felét egyenletesen terítsük rá, majd minden irányból hajtsuk középre a tésztát. Negyedóra elteltével ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg. Az újabb hajtogatás után ismét pihentessük a tésztát negyedórát.

Ezután kb. 2 centi vastagra nyújtsuk ki, közepes méretű szaggatóval szúrjuk ki. A leeső darabokat ismét összegyúrva folytassuk a műveletet, amíg a tészta elfogy.

Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, felvert tojással kenjük meg a tetejüket. Reszelt sajttal szórjuk meg, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton süssük kb. 25 percig.