Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl száraz fehérbor
20 dkg finom liszt
4 db tojás
só
étolaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félpuhára főzzük, vagy pároló edényben félig megpároljuk.
A tojásokból, a liszt feléből a borral, sóval és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát keverünk. A karfiolt lisztbe, majd a masszába mártva bő forró olajban kisütjük.
Párolt rizst és tartármártást adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok! :)
Athéni karfiol
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl száraz fehérbor
20 dkg finom liszt
4 db tojás
só
étolaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félpuhára főzzük, vagy pároló edényben félig megpároljuk.
A tojásokból, a liszt feléből a borral, sóval és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát keverünk. A karfiolt lisztbe, majd a masszába mártva bő forró olajban kisütjük.
Párolt rizst és tartármártást adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok! :)