loading...
Legfrisseb receptek:

Aszús-szőlős sajttorta pohárban






Hozzávalók:
10 dkg durvára tört édes keksz
5 dkg durvára vágott dió
50 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt)
20 dkg porcukor
3 db tojás
1/2 citrom lereszelt héja és leve
0,5 dl aszú bor
1 rúd vanília
1/2 fürt kékszőlő
3 dkg mazsola
cukor







Elkészítés:
A durvára tört kekszet és diót összedolgozzuk. A mazsolát beáztatjuk az aszúba.

Egy keverőtálban elkészítjük a krémet. A mascarponéba belereszeljük a citromhéjat, majd hozzákeverjük a citrom levét is. Egy rúd vaníliát kettévágunk, kikaparjuk belőle a magokat, a krémhez adjuk. A mazsolát kivesszük az aszúból, és kinyomkodás nélkül a krémhez keverjük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habbá verjük, végül óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe.

A mazsolás mascarpone krémet az édes-diós keksszel és kékszőlővel rétegezve a poharakban elosztjuk.

A krém tetejére egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, rádobjuk a félbevágott szőlőszemeket. Alaposan átforgatjuk, majd meglocsoljuk a maradék aszúval, és ezzel is pároljuk 1-2 percet.

A szőlőt a pohárkrém tetejére rendezzük, majd a kész pohárkrémet 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.