Hozzávalók:
1,5 kg sertés lapocka, vagy comb
1 vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
1 paprika
1 paradicsom
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fűszerpaprika
1 dl rozébor
1 ek keményítő
őrölt bors
só
Elkészítése:
A sertéshúst csíkokra (tokányra) vágjuk, a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát apró kockára, a fokhagymát összezúzzuk.
A vöröshagymát és a fokhagyma felét a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a borral, és felforraljuk.
Ezután beletesszük a csíkokra vágott húst és a paradicsomot. Sózzuk, megszórjuk borssal, köménnyel, pirospaprikával, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk.
Amikor a hús levet enged, visszavesszük a lángot, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. Közben néha megkeverjük, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.
A maradék fokhagymát 2 dl vízzel és a keményítővel elkeverjük, és amikor a hús megfőtt, hozzáadjuk az egészhez, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
Sült hasábburgonya illik hozzá, de párolt rizzsel és főtt krumplival is sokan szeretik.
1 vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
1 paprika
1 paradicsom
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fűszerpaprika
1 dl rozébor
1 ek keményítő
őrölt bors
só
Elkészítése:
A sertéshúst csíkokra (tokányra) vágjuk, a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát apró kockára, a fokhagymát összezúzzuk.
A vöröshagymát és a fokhagyma felét a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a borral, és felforraljuk.
Ezután beletesszük a csíkokra vágott húst és a paradicsomot. Sózzuk, megszórjuk borssal, köménnyel, pirospaprikával, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk.
Amikor a hús levet enged, visszavesszük a lángot, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. Közben néha megkeverjük, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.
A maradék fokhagymát 2 dl vízzel és a keményítővel elkeverjük, és amikor a hús megfőtt, hozzáadjuk az egészhez, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
Sült hasábburgonya illik hozzá, de párolt rizzsel és főtt krumplival is sokan szeretik.