loading...
Legfrisseb receptek:

Háromhagymás csirke aprópecsenye



Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
10 db koktélparadicsom
1 ek liszt
borsikafű
köménymag




Elkészítése:

A csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük.

A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra kockázzuk, és a hús közé dobjuk. 2-3 perc alatt összeforgatjuk, pirítjuk.

Ezután egy evőkanál liszttel meghintjük, elkeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, és kiforraljuk. Az utolsó 1-2 percben a gyöngyhagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot is belekeverjük.

Ezalatt a burgonyát héjában megfőzzük, a húshoz hasonló hasábokra daraboljuk. Forró zsiradékon szépen megpirítjuk, közben egész köményt szórunk rá, és az aprópecsenyével összekeverve tálaljuk.