loading...
Legfrisseb receptek:

Calvados-szal sült csirke diós burgonyapürével


Hozzávalók:
1,2 kg egész csirke
10 dkg vaj
1 dl calvados (francia almapálinka vagy almapárlat)
1-2 db lilahagyma
3-4 db alma
1 csokor friss tárkony

bors
A püréhez:
2 dl tejszín
8 dkg vaj
80 dkg burgonya
8 dkg dió

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg, helyezzük sütőtálba, majd tegyünk a belsejébe 1 megpucolt almát és 1 csokor tárkonyt. Metsszük be a csirke bőrét egy ponton, ezután masszírozzuk el a kis kockákra vágott vaj felét a bőr és a hús között, sózzuk és borsozzuk. A maradék vajat dobjuk a csirke mellé a felcikkezett alma és lilahagyma társaságában, továbbá öntsük hozzá a calvadost.

Toljuk lefedve 220 °C-ra előmelegített sütőbe 35 percre, majd vegyük le róla a fóliát, és süssük további 35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben locsolgassuk a saját levével.

A burgonyapüréhez sós vízben főzzük meg a burgonyát, majd törjük át, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a durvára vágott diót, és alaposan keverjük ki.