Hozzávalók:
400 g rétesliszt
1/2 kocka friss élesztő
1 teáskanál só
csipetnyi cukor
5 evőkanál olívaolaj
70 g nyers sonka
150 g mozzarella
200 g paradicsom
1 csokor kakukkfű
3 tojás
40 g parmezán
200 g ricotta
2 evőkanál tej
só, bors
150 ml langyos víz
Elkészítés:A lisztet keverjük össze az élesztővel, 5 evőkanál olajjal, egy csipetnyi cukorral és 150 ml langyos vízzel. A tésztát 40 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
A ricottát keverjük össze a két tojással, a felszeletelt nyers sonkával és a mozzarellával. Keverjük hozzá a kakukkfüvet, a reszelt parmezánt, a kemény habbá felvert tojásfehérjét, a tejjel összekevert tojássárgáját, az enyhén megsózott paradicsomot és a borsot.
A tésztát gyúrjuk át és osszuk el négy részre. Mindegyikből nyújtsunk egy-egy kb. 25 cm átmérőjű lepényt. Mindegyiket kenjünk meg félig a töltelékkel, úgy, hogy a széleket hagyjuk szabadon. A lepények peremét kenjük meg felvert tojásfehérjével, és hajtsuk félbe őket. A széleket erősen nyomkodjuk le, majd kenjük meg a tészta felületét tojássárgájával. A lepényeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 225 °C-on süssük kb. 25 percig.

