loading...
Legfrisseb receptek:

Camembert-es vargányakrémleves


Hozzávalók:
40 dkg vargánya
4 gerezd fokhagyma

olívaolaj
15 dkg érett camembert
bors
5 dl húsleves
majoranna
10 dkg érlelt (pl. fekete-erdei) sonka

Elkészítés:
A gombát vékonyra szeleteljük, 2 evőkanál felhevített olívaolajra tesszük. Belenyomjuk a fokhagymákat, borsozzuk, megszórjuk 1 kávéskanál majorannával. 5 percig kevergetjük, majd felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, beledaraboljuk a camembert-t. 5 perc forralás után összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.

A sonkát 4 cm-es darabokra vágjuk, majd 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. A chipseket a leves tetejére szórjuk tálaláskor.