Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
8 dkg vaj
4 evőkanál fehérbor
2 db tojássárgája
20 dkg finomliszt
2 evőkanál cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
20 dkg natúr sajtkrém
25 dkg mascapone
porcukor
Elkészítés:
Az omlós tésztához összegyúrom az alapanyagokat. Ha kész, fóliába csomagolva hűtőbe teszem, akár fél napra is.
A tésztát kiveszem a hűtőből, kicsit átdolgozom, hogy formázhatóvá váljon. Kinyújtom vékonyra. A habrolót betekerem alufóliával, a tésztából akkora darabokat vágok, hogy a habrolót körbeérje. Összenyomkodom, és szilikonnal bélelt tepsibe teszem. Forró sütőben rózsaszínre sütöm.
A megsült cannolliból kihúzzuk a habrolókat. A mascaponét és a sajtkrémet kikeverjük porcukorral, habzsákkal betöltjük a tésztarolókat. Másnapra megpuhul és isteni desszert lesz belőle.
Cannolli
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
8 dkg vaj
4 evőkanál fehérbor
2 db tojássárgája
20 dkg finomliszt
2 evőkanál cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
20 dkg natúr sajtkrém
25 dkg mascapone
porcukor
Elkészítés:
Az omlós tésztához összegyúrom az alapanyagokat. Ha kész, fóliába csomagolva hűtőbe teszem, akár fél napra is.
A tésztát kiveszem a hűtőből, kicsit átdolgozom, hogy formázhatóvá váljon. Kinyújtom vékonyra. A habrolót betekerem alufóliával, a tésztából akkora darabokat vágok, hogy a habrolót körbeérje. Összenyomkodom, és szilikonnal bélelt tepsibe teszem. Forró sütőben rózsaszínre sütöm.
A megsült cannolliból kihúzzuk a habrolókat. A mascaponét és a sajtkrémet kikeverjük porcukorral, habzsákkal betöltjük a tésztarolókat. Másnapra megpuhul és isteni desszert lesz belőle.
Címkék:
sütemények,
torták

