loading...
Legfrisseb receptek:

Csülkös egytál


Hozzávalók:
5-6 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
1 füstölt csülök
4 vöröshagyma
4-5 burgonya

Elkészítés:
Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk.

Ha már eleget ázott a cserépedényünk, kezdhetjük az alapanyagok rétegezését. Először a káposzta felét tesszük a tálba, ezt burgonyakarikákkal befedjük, majd a hagyma és a fokhagyma fele jön, aztán erre a feldarabolt csülök, majd ismét a hagyma, fokhagyma másik fele, végül pedig betakarjuk a maradék káposztával.
Lefedjük, és hideg sütőbe téve 220 C-on 70-80 percig sütjük