Hozzávalók / 4 adag:
lerakotthoz
3 dl tej
50 g búzadara
12.5 dkg vaj
15 dkg mézes puszedli (mézeskalács)
3 ek sárgabaracklekvár
tetejére
5 dkg tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a búzadarát, és néhány percig folyamatosan kevergetjük, míg elkezdi megszívni magát.
Az apróra vágott vajat lassan hozzáadagoljuk a forró tejbegrízhez, és tovább keverjük. Amikor már szépen összeállt, félretesszük kicsit hűlni.
Egy magas falú tortaforma vagy tál aljára szépen elhelyezzük a mézeskalácsokat egy rétegben. Hogy minden hézagot betöltsünk, néhol kisebb darabokra törjük őket.
Vékony rétegben sárgabaracklekvárral kenjük meg, majd ráöntjük a grízes krémet, és szépen eloszlatjuk a tálban. Újabb réteg mézeskalácsot helyezünk fel, majd ismét megkenjük vékonyan a lekvárral. Néhány órát hűlni hagyjuk.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és néhány kanál étolajjal szép simára elkeverjük. Szépen bevonjuk vele a krémest.
Hűvös helyen hagyjuk a csokoládét megdermedni, majd tálalható is az édesség!
