Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag sütőpor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
csipet só
A tészta hintéséhez:
zsemlemorzsa
A töltelékhez:
fahéj
2 kg alma
cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
A tészta kenéséhez:
1 tojássárgája
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojássárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.
Omlós almás pite
Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag sütőpor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
csipet só
A tészta hintéséhez:
zsemlemorzsa
A töltelékhez:
fahéj
2 kg alma
cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
A tészta kenéséhez:
1 tojássárgája
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojássárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.
Címkék:
gyümölcsös,
sütemények

