loading...
Legfrisseb receptek:

Sonkás-paradicsomos penne


Hozzávalók:
1 paradicsom
10 dkg bacon
1 csomag penne tészta
20 dkg sonka (nálam füstölt-főtt tarja)
2 dl paradicsomszósz
1 dl víz vagy húsleves
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 dkg reszelt sajt (nálam parmezán)
1 teáskanálnyi bazsalikom
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A sonkát és a bacont apróra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ha szépen megpirultak, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a paradicsomszósszal és a vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük.
Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük.
Ráöntjük a sonkás ragut és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és 180fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.