loading...
Legfrisseb receptek:

Püspökkenyér


Hozzávalók:
A tésztához:
1 citrom reszelt héja
6 egész tojás
22 dkg liszt
21 dkg porcukor
A tésztába:
5 dkg mogyoró
5 dkg kandírozott gyümölcs vegyesen
5 dkg mazsola
5 dkg dió
A csokimázhoz:
1 ek. olaj
15 dkg csokoládé
A tetejére:
kandírozott gyümölcsök

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (kb 10 perc elektromos habverővel). Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és óvatosan hozzákeverjük a lisztet egy fakanál segítségével.
A felaprított gyümölcsöket, a diót, a mazsolát és a mogyorót, majd a tésztába keverjük.
2 db őzgerincformát vastagon kivajazunk, a tésztát elfelezzük és a formába simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt sütemények tetejét bevonjuk vele.
Kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.