loading...
Legfrisseb receptek:

Kókuszkrémes keksz szelet.

Hozzávalók a kekszes lapokhoz:

50 dkg darált keksz (háztartási)
5 ek kakaó (cukrozatlan)
3 ek sárgabarack lekvár
1 rumaroma (v. rum)
5 dkg margarin
5-6 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
2-3 dl tej


Hozzávalók a kókuszos krémhez:


3 dl tej
3 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
5 ek porcukor
5 dkg margarin
15 dkg kókuszreszelék


Csokoládémáz hozzávalói :


1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
3 ek étolaj




loading...





Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk teljesen ki kell hűteni.


A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen.


Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint, és a maradék kókuszreszeléket, majd keverjük jó habosra. Ezután osszuk el kétfelé az elkészült krémet.


Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet, (így könnyebben tudunk bánni vele) majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést és kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát, és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljuk hozzá még annyi tejet, hogy egy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk.
Ezután osszuk el a tésztát három egyenlő részre, és tegyük félre.


Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, majd helyezzük bele a tepsibe. (én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe)

Ezután kenjük rá egyenletesen a fele kókuszkrémet.

A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Ezután kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal.(tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét)

A csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Az ünnep előtt már jó néhány nappal elkészíthetjük ezt a süteményt, így az ízek még jobban összeérnek.

(kinyújthatjuk a kekszes masszát porcukrozott felületen is, de akkor az alja nedves, ragadós lesz az elolvadt porcukortól!!!!!!)