loading...
Legfrisseb receptek:

Kígyórétes


Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 egész tojás + 1 tojássárgája
csipetnyi só
50 dkg liszt
2 evőkanál + 1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
tetszőleges töltelék (túró, dió, mák, stb.)

loading...
Elkészítés: 
A 2 dkg élesztőt a langyos tejben 1 kávéskanál cukorral
felfuttatunk. A margarint jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást + tojássárgáját, csipetnyi sót, a felfuttatott élesztőt, végül az 50 dkg lisztet. Könnyedén összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk.

A cipókat henger alakúra sodorjuk, és kb. 50 cm hosszú, 25 cm széles lapokat nyújtunk belőle. A lap hosszabb oldalait kb. 8 cm szélességben bevagdaljuk, és a sima közepére ráhelyezzük a tölteléket. Most a bevagdalt széleket keresztben egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük, és 160-180 fokos sütőben gyorsan megsütjük.