HOZZÁVALÓK
5 db tojás
30 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 db citrom (reszelt héja)
2 csomag csokoládés pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál cukor
A mázhoz:
15 dkg cukor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál víz (forró)
loading...
ELKÉSZÍTÉSMegfőzöm a pudingot. Egy kis tejben elkeverem a pudingport és a cukrot, közben a többi tejet megmelegítem. A meleg tejhez adom az elkevert pudingport, addig keverem, míg besűrűsödik.
Utána elkészítem a tésztának valót. A tojásfehérjéket felverem cukorral, majd hozzáadom a sárgáját, a tejet, az olajat, és elkeverem.
A liszt, a sütőpor, a reszelt citromhéj is hozzákerül, és mikor jól elkevertem újra, a kivajazott, kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatom. A tepsi mérete: 24 x 40 cm.
A megfőtt pudingból, kanállal kisebb adagokat teszek hozzá foltok formájában, majd megütögetem, és előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütöm.
Amikor megsült, kiborítom a sütit, a megadott hozzávalókból mázat készítek, amit elsimítok a tetején. A csokimázat kandírozott narancshéjjal szórom meg. Mikor meghűlt szeletelem.
Forrás: mindmegette.hu