HOZZÁVALÓK
2 nagy sárgarépa
1 sárga cukkini
1 zöld cukkini
2 piros paprika
8 nagyon vékony szelet pulykamell
8 kiskanál bazsalikomos pesto
őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
só
loading...
ELKÉSZÍTÉSElkészítés: A sárgarépát és a cukkinikat megtisztítjuk, majd vékony szeletekre, ezután csíkokra vágjuk. A paprikát megfelezzük, kicsumázzuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Bő sós vizet forralunk. A csíkokra vágott
sárgarépát 2 percig előfőzzük, majd a paprikát hozzáadjuk, és még 1 percig forraljuk. A csíkokra vágott cukkinit hozzáadjuk, és az egészet még 1 percig a tűzön hagyjuk. A zöldséget leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A hússzeleteket kiterítjük és kissé kiverjük. Mindegyikre vékonyan pestót kenünk, megsózzuk, borsozzuk. A pulykaszeletekre egy-egy adag csíkokra vágott zöldséget halmozunk, összetekerjük, és fogvájóval összetűzzük.
A hústekercseket az olajban 15-20 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütjük.
A maradék zöldséget közben az olvasztott vajban átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a pulykatekercsekkel együtt tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu