HOZZÁVALÓK
Kekszalap:
30 dkg keksz (háztartási, darált)
1,5 dl tej
2-2,5 evőkanál kakaó (holland)
13,5 dkg vaj
12 dkg cukor
Karamell:
23 dkg cukor
1,5 dl habtejszín
10,5 dkg vaj
10 dkg mogyoró (sós)
Csokiréteg:
20 dkg tejcsokoládé
11,5 dkg étcsokoládé
2,6 dl habtejszín
6,6 dkg vaj
loading...
ELKÉSZÍTÉSA tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd kavarjuk össze. A tortaformát béleljük ki vele úgy, hogy legyen pereme is (kb 2 cm magas), majd tegyük be a hűtőbe, min. 20 percre.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt, illetve a vajat és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne. Ha nagyon kemény lenne, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog! A tűzről levéve keverjük hozzá a mogyorót és simítsuk a kekszalap tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe.
A csokis réteghez a csokit és a vajat gőz fölött olvasszuk össze. A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz. A csokikrémet öntsük a karamell rétegre, majd helyezzük a hűtőbe min 5 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk összeállni a hűtőben.
Másnap éles késsel szeleteljük fel. A tetejét karamellizált mogyoróval megszórhatjuk.
Forrás: mindmegette.hu