loading...
Legfrisseb receptek:

Kijevi krémes


Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
4 tojássárgája
20 dkg margarin
2-3 evőkanál tejföl (amennyit felvesz)
A habhoz:
4 tojásfehérje
16 dkg cukor
20 dkg darált dió
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
A tetejére:
10 dkg vágott dió
10 dkg cukor




Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Két kanál tejfölt adunk hozzá, ha nem elég lágy, csak akkor adunk hozzá még egy kanállal. Majd három egyenlő részre osztjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a diót. A tésztákat, kivajazott tepsi hátulján kinyújtjuk és megkenjük a diós habbal. 180 fokos sütőben nagyjából 16 perc alatt megsütjük. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük, a szokásos módon megfőzzük a pudingot. A vajat kikavarjuk és a kihűtött pudingot hozzákanalazzuk, krémesre keverjük. A megsült lapokat megkenjük a krémmel, rétegezzük őket. A tetejét is bevonjuk a krémmel. A cukrot egy tálba tesszük, felmelegítjük, mikor karamell lesz belőle, hozzáadjuk a diót, jól összekeverjük. A karamellt sütőpapírral borítjuk és lehűtjük. Mikor kihűlt, kemény lett, apró darabokra tördeljük és a sütemény tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük a tésztát legalább 2 órára, majd felvágjuk.


Forrás: ketkes.com