Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg csokoládé
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
5 tojás fehérje és sárgája
2 ek kakaópor
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
3 dl tejszín
15 dkg kókuszreszelék
1 csomag habfixáló
10 dkg porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
kókusz aroma
díszítéshez csokoládé reszelék
Elkészítés:
A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
Egy kapcsos tortaformát (24cm)kibéleljük sütőpapírral.
A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
A vajat a porcukrot,és a sót krémesre keverjük,
a tojássárgáját és az olvasztottcsokoládét apránként hozzáadjuk.
Majd apránként hozzáadjuk a sütőporral kakaóporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a csokis masszába.
A tortaformába öntjük és kb 40 percig sütjük.
Rácson 8 órán át hűtjük.(vagy egy éjszakán át)
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
Majd kókuszreszelékkel, kókuszaromával, és porcukorral ízesítjük.
A tortalapot 2-3 lapra vágjuk.
Megtöltjük a tejszínes krém egy részével majd a maradékkal bevonjuk a tortát, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Forrás:receptkiraly.hu