loading...
Legfrisseb receptek:

Mákos guba


Hozzávalók:
6 kifli
4 dl tej
vaníliaaroma
5 dkg vaj
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál darált mák
3 evőkanál porcukor




Elkészítése:
A kiflit felkarikázzuk, majd egy kivajazott hőálló edénybe tesszük. A tejet és a vajat egy edénybe tesszük, felforraljuk, vaníliaaromával ízesítjük. Majd a kiflire öntjük és átforgatjuk, fontos, hogy mindenhova jusson belőle. A mákot, a cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük és a kiflire szórjuk, átforgatjuk. 180 fokos sütőben nagyjából negyedórán át sütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van. Vaníliasodóval, tejszínhabbal tálaljuk, aszalt gyümölcsöket, mazsolát is szórhatunk rá, de akár vágott dió, vagy mogyoró is kerülhet bele.


Forrás:ketkes.com