loading...
Legfrisseb receptek:

Csokis finomság


Hozzávalók:
30 dkg kakaós keksz
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
2 evőkanál cukor
A tetejére:
25 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál vaj
20 db. bonbon





Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük a felaprított mogyoróval és a mazsolával együtt. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk, a tejet és a cukrot hozzáadjuk és összekavarjuk, majd ráöntjük a kekszre. Alaposan összedolgozzuk. Ha a massza nagyon sűrűnek tűnik, egy kevés tejet még adhatunk hozzá. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A tejcsokoládét felolvasztjuk, a vajat belekavarjuk és a kekszes alap tetejére simítjuk. A bonbonokat a csokoládéba nyomjuk, hogy  beletapadjanak. Használhatunk helyette diót is. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.


Forrás: mindenegybenblog.hu