loading...
Legfrisseb receptek:

Serpenyős pirított tészta csirkével


HOZZÁVALÓK
20 dkg csirke felsőcomb filé vagy csirkemell filé
20 dkg Chow Mein tészta
1/2 doboz kukorica
3 szál újhagyma
4 evőkanál szójaszósz
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 evőkanál földimogyoró olaj
színesbors keverék






ELKÉSZÍTÉS
A csirkehúst vékony szeletekre vágjuk és forró serpenyőben egy kevés olajon 3-5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tésztát és tovább pirítjuk vele. Megsózzuk, és meghintjük egy-két tekerésnyi színesbors keverékkel, és az aprított fokhagymával. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is elég sós.
Néhányszor jól átkeverjük, és mikor a tészta szép színt kapott, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen, hogy ellepi, és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Ekkor, a fedőt levéve, hozzáadjuk a chilis kukoricát, a felkarikázott újhagymát, és meglocsoljuk 3-4 evőkanálnyi szójaszósszal. Az egészet többször, jól összeforgatjuk és néhány perc alatt készre sütjük, míg a víz teljesen elpárolog alóla. Frissen, melegen kínáljuk. Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított zöldpetrezselyemmel.


Forrás: mindmegette.hu