HOZZÁVALÓK
14 dkg liszt
2 ek cukor
2 tk cukor
4 dl tej
4 db tojás
4 ek vaj
só
porcukor a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót és a tejet összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat.
Felforrósítunk egy evőkanál vajat. Hozzáöntjük a tésztamassza felét, majd közepes lángon sütjük az egyik oldalát aranyszínűre. Egy fedő segítségével megfordítjuk, majd a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Falapáttal kisebb darabokra vagdossuk, rámorzsolunk egy evőkanál vajat, és meghintjük egy teáskanál cukorral. A falatokat megpirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük, és 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
Ugyanígy elkészítjük a megmaradt tésztát a megmaradt vajon. Forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen gyümölcslekvár jól illik hozzá.
Forrás: mindmegette.hu