Hozzávalók:
35 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg zsír
10 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi őrölt fahéj
egy citrom reszelt héja
2 tojás
A töltelékhez:
ribizlilekvár
20 dkg porcukor
1 dl rum
20 dkg darált dió
Elkészítése:
Harmincöt dkg lisztet elmorzsolunk 10 dkg vajjal, 8 dkg zsírral, hozzáadunk 10 dkg cukrot, késhegynyi szódabikarbónát, csipetnyi fahéjport, ízesítjük egy citrom lereszelt héjával. Két egész tojással gyorsan összegyúrjuk, és 1 órára hidegre tesszük. A tésztát 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és kisütjük. Még forrón megkenjük ribizliízzel és kettévágjuk. Az egyik lapra ráteszünk 20 dkg porcukorral és 1 dl rummal elkevert 20 dkg darált diót, a tészta másik felét – ízes felével a töltelékre – ráborítjuk, és kissé lenyomkodjuk. A tetejét is megkenhetjük ribizlilekvárral, vagy akár rá is csorgathatjuk, így mutatósabb lesz. Melegen szeleteljük.
Forrás:ketkes.com