Hozzávalók:Tészta:
6 tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek olaj
4 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
15 dkg vágott dió
1 üveg nutella
1 csomag háztartási keksz
Krém:
8 dl tej
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg kakaópor
25 dkg vaj
2-3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el.
Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával.
A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre.
A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.
Forrás:receptneked.hu