A frissítő saláta akár húsok mellé is kínálható, de pirított kenyérkockákkal önmagában is fogyasztható! Pillanatok alatt elkészül és nagyon finom!
Hozzávalók:
fél káposzta (kb. 50 dkg)
1 zellerszár
2 savanykás alma
1 lila hagyma
fél citrom leve
3 dl natúr joghurt
2 evőkanál olívaolaj
csipetnyi bazsalikom
só, bors
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük, vagy apróra vagdossuk. A hagymát, a zellerszárat és az almát is feldaraboljuk és hozzákeverjük. A citrom levét kifacsarjuk és rácsorgatjuk, jól összekeverjük. A joghurtba keverjük a fűszereket és az olajat, majd ráhalmozzuk, összekeverjük és lehűtjük. Tálaláskor megszórhatjuk friss bazsalikommal, vagy petrezselyemzölddel.
Forrás: ketkes.com