loading...
Legfrisseb receptek:

Kevert meggyes



A kezdő háziasszonyoknak is ajánlom ezt a receptet, mert képtelenség elrontani! Finom és gyorsan összedobható!




Hozzávalók:

10 dkg vaj
2 tojás
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2,5 dl tej
50 dkg magozott meggy




Elkészítése:
A vajat a cukorral összedolgozzuk, majd keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat is. Majd a vaníliás cukrot és lassanként felöntjük a tejjel, közben robotgéppel folyamatosan kavarjuk. Majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, csomómentesre keverjük a tésztát. Amikor összeállt, kivajazott tepsibe öntjük. A magozott meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk, 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is ízletes.



Forrás: ketkes.com