loading...
Legfrisseb receptek:

Ropogós palacsinta







Hozzávalók
A palacsintatésztához:
36 dkg sima liszt,
2 tojás, 8 dl tej,
1 kanál cukor,
kevés só
A töltelékhez:
60 dkg tisztított,
reszelt alma,
15 dkg cukor,
1 citrom leve,
3 kanál baracklekvár,
5 dkg durvára vágott mandula,
5 dkg mazsola;
A sütéshez:
2 tojás,
finomra őrölt zsemlemorzsa és olaj;
tetejére fahéjas cukor.





Elkészítés:
A palacsintatésztából 24 palacsintát sütök, és megtöltöm a következő töltelékkel: a cukorban péppé párolom az almát, hozzákeverem a citrom levét, a baracklekvárt, a mandulát és a mazsolát. A töltött palacsinták két végét behajtom, és a felvert tojásba, zsemlemorzsába beleforgatom, végül a forró olajban kisütöm. Melegen fahéjas cukorral tálalom.


Forrás:bidista.com