8 tojássárgája
250 g cukor
3 rúd csokoládé
80 g vaj
80 g darált mandula
1 kg gesztenye
125 ml cukorszörp
negyedliter tej
csokoládémáz
Elkészítése:
8 tojássárgáját habosra keverünk 250 g cukorral. 3 rúd megpuhított csokoládét simára keverünk 80 g vajjal, és hozzákeverjük az előbbiekhez. Az egészbe belekeverünk 80 g hámozatlan, darált mandulát. A tepsit jól bevajazott fehér papírlappal béleljük ki, beletöltjük a tortamasszát, és jó meleg sütőben gyorsan megsütjük. Egy kg főtt és héjától megtisztított gesztenyét szitán, vagy passzírozó gépen áttörünk és 125 ml cukorszörppel, meg negyedliter tejjel pürét főzünk belőle. A kihűlt pürét gyorsan rákenjük a még forró masszára és a papírt óvatosan kihúzva alóla, feltekerjük. Csokoládémázzal, vagy mártott gyurmával vonjuk be.
Forrás:ketkes.com